Oftalmologie Brasov
  1. ro
  2. hu

info@opticcolor.ro               0771128757

Bulevardul Saturn, nr. 3

Optica medicala

• Consultații optometrice și oftalmologice

• Adaptarea lentilelor de contact

• Diagnosticarea și corectarea discromatopsiei

• Ochelari pentru corectarea discromatopsiei

• Reparații și montaj de ochelari

SERVICII

Ochelari pentru corectarea discromatopsiei

Ochelari pentru corectarea discromatopsiei

În baza rezultatelor examinării persoanelor discromatice, recomandăm ochelari de corecție a discromatopsiei individualizați, ca în acest fel să puteți descoperi mai multe nuanțe cromatice, care anterior erau necunoscute. Discromatopsia nu poate fi vindecată, dar poate fi îmbunătățită vederea colorată datorită lentilelor de corecție.

Ochelari pentru dicromati

Culorile sunt importante pentru noi din mai multe puncte de vedere. Ne influențează dispoziția, ne conferă senzație estetică și ne transmit informații din mediul înconjurător. Există multe profesii care sunt interzise persoanelor care suferă de discromatopsie, practic au dezavantaje în diferite situații. Cu ajutorul lentitelor de corecție a vederii cromatice oferim persoanelor discromatice un sprijin pentru orientarea în lumea colorată.

Ochelari pentru corijarea discromatopsiei

Cu o pereche de ochelari normali vedeți lumea într-un contrast mai bun, iar cu lentilele Colorlite lumea va apărea mai colorată. Datorită lentilelor Colorlite se îmbogățește senzația colorată și vederea nuanțelor colorate.

Contact

Tel: +40 771 128 757

E-mail: optic.color18@gmail.com

Adresă: B-dul SATURN, Nr. 3, Sc. A (în spatele stației de autobuz Gemenii)

Întrebări frecvente - ochelari pentru corecția discromatopsiei

1. Unde pot obține ochelarii de corecție a discromatopsiei de tip Colorlite sau unde pot să-i încerc?

Contactați-ne să cereți o programare. În data programării să fiți disponibil minim o oră pentru o consultație amănunțită.

2. În cât timp obțin ochelarii?

De la efectuarea comenzii în aproximativ 4 săptămâni.

3. Se pot cumpăra și cu dioptrii?

Da, straturile de corecție a vederii cromatice pot fi aplicate atât pe lentile cu dioptrii (monofocale, bifocale, multifocale) cât și pe cele cu dioptria 0.

4. Ce tip de ramă pot să aleg pentru ochelari?

Lentilele pot fi șlefuite pentru orice tip de ramă. Opticianul DVS. vă poate ajuta în acest caz.

5. De ce sunt colorați ochelarii de corecție a discromatopsiei?

Spectrul cromatic care ajunge în ochi poate fi schimbat doar cu lentile colorate, de aceea lentilele colorate sunt „accesoriul adițional” indispensabil al tehnologiei de corecție a discromatopsiei.

6. Am nevoie de strat de protecție împotriva razelor UV?

Da, vă recomandăm în mod categoric acest lucru. Ochelarii de corecție a discromatopsiei filtrează aproximativ 40% din lumina recepționată. Ochiul se acomodează într-un mod ușor prin dilatarea pupilei, iar stratul de protecție împotriva razelor UV filtrează radiațiile dăunătoare (sub 400 nm). Pe lângă acest strat aplicăm și un strat de protecție împotriva zgârieturilor pe lentile.

7. Cu ajutorul ochelarilor de corecție a discromatopsiei de tip Colorlite voi trece peste testele de screening?

Da, cu ajutorul ochelarilor de corecție a discromatopsiei de tip Colorlite puteți obține o înbunătățire significantă, în acest fel puteți trece peste testele de examinare a vederii standard. La 95% din cazuri am realizat o îmbunătățire significantă, ceea ce a fost dovedit și prin examinări clinice. Cu ajutorul ochelarilor puteți descoperi mai multe nuanțe de culori, care până acum erau ascunse.

8. Pot folosi noaptea ochelarii?

Nu recomandăm folosirea ochelarilor de corecție a discromatopsiei de tip Colorlite noaptea, cu toate că acest lucru nu este interzis de către reglementările în vigoare, deoarece ochelarii filtrează 40% din lumina recepționată.

9. Cum să folosesc ochelarii de tip Colorlite, de corecție a discromatopsiei?

Când vă puneți ochelarii, permiteți ochilor să se acomodeze (adapteze) la noul mediu cromatic. Acest lucru poate dura chiar și câteva minute. Adaptarea este o parte foarte importantă și necesară a mecanismului de corecție a discromatopsiei. Când peretele alb se vede din nou alb, înseamnă că ochii s-au acomodat cu ochelarii noi.

10. De unde ştiu dacă lentila de corecţie mi-a îmbunătăţit vederea cromatică?

După diagnostic măsurătorile trebuiesc efectuate şi cu lentilele de corecţie cromatică, astfel poate fi urmărit gradul îmbunătăţirii. Prin acest mod pacientul observă faptul că vederea este mai colorată.

Adaptarea cu ochelarii de corecție a discromatopsiei

Când vă puneți prima oară ochelarii, lăsați timp ochilor să se adapteze noului mediu de culori. Procesul de acomodare poate dura chiar și câteva minute. La început culoarea roșie va apărea în mod ciudat. Culoarea albă inițial o să apară roșiatic, deoarece necesită puțin timp până se reglează ”echilibrul culorii albe”. Adaptarea pentru vederea cromatică durează aproximativ 90 – 120 de secunde într-un mediu bine iluminat. Noul echilibru cromatic alb se stabilește după aproximativ 2 minute, după care culorile albe vor apărea din nou albe. Adaptarea este un fenomen foarte important și necesar în mecanismul de corecție a discromaziei. Următoarea înregistrare video prezintă mecanismul de adaptare cromatică.

 

2020 © Optic Color. CUI: 39777321, Reg.Com. J14/272/2018     Toate drepturile rezervate.                                                                                             Site web creat în programul pentru creare site-uri WebWave.

Sună-ne: +40 771 128 757 sau programează-te la o vizită online:

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

Optic Color F
Oftalmologie
Numar de tel
Oftalmologie Brasov

B-dul SATURN, Nr. 3, Sc. A (în spatele stației de autobuz Gemenii)

Contact optic color

Politica de confidențialitate

Termene și condiții

Politica privind fișierele cookies

Consultații optometrice și oftalmologice

Adaptarea lentilelor de contact

Diagnosticarea și corectarea discromatopsiei

Ochelari pentru corectarea discromatopsiei

Reparații și montaj de ochelari

Blog

OPTICĂ MEDICALĂ BRAȘOV

  1. ro
  2. hu