1. Lentile monofocale

Lentilele monofocale sunt cele mai simple lentile. Oferă vedere clară la o singură distanță (la departe sau la aproape), având o anumită dioptrie. Datorită acestor lentile se poate corecta miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia. Avantajul lentilei monofocale este câmpul vizual mare la o singură distanță.

 

  1. Lentile bifocale

Lentilele bifocale au o linie de despărțire vizibilă. De fapt sunt lentile cu două dioptrii diferite. Pe partea de sus a lentilei se găsește dioptria pentru corectarea vederii la distanță, iar pe partea de jos (după linia de despărțire) este dioptria pentru corectarea vederii la aproape (de ex. citit). Partea de jos a lentilei, unde este dioptria pentru aproape, se numește pastilă. Pastila poate avea diferite forme, înălțime și lățime. Din cauza vizibilității liniei de despărțire ochelarii pot fi neconfortabili, însă sunt foarte practic, purtătorul nefiind nevoit să folosească două perechi de ochelari.

 

  1. Lentile degresive

Lentilele degresive sunt numite și lentile de interior sau lentile de birou. Aceste tipuri de lentile sunt practice și estetice. Dioptriile scad desgresiv până la vederea la distanță intermediară. Pe partea de jos a lentilei este dioptria pentru citit care degresiv scade până la dioptria la distanță intermediară. Sunt recomandate persoanelor care lucrează la birou sau practică altă profesie, care necesită vederea la aproape (35-40 de cm) și vederea până la o distanță intermediară.

 

 

 

 

 

 

  1. Lentile progresive

Lentilele progresive sunt foarte estetice, au mai multe dioptrii într-o singură lentilă, oferă vedere clară la orice distanță. Pe lentilă de sus în jos cresc dioptriile progresiv, pentru vedere clară la diferite distanțe. Cu ajutorul acestor lentile se vede clar la departe, la calculator, la aproape. Necesită puțin mai mult timp acomodarea acestor tipuri de lentile, însă este foarte practici din punct de vedere a utilizării zilnice.

 

Tipuri de lentile

08 aprilie 2019
Lentile monofocale. Lentile bifocale. Lentile degresive. Lentile progresive. Optica medicala Brasov.
Oftalmologie Brasov
  1. ro
  2. hu

info@opticcolor.ro               0771128757

Bulevardul Saturn, nr. 3

Optica medicala

 

2020 © Optic Color. CUI: 39777321, Reg.Com. J14/272/2018     Toate drepturile rezervate.                                                                                             Site web creat în programul pentru creare site-uri WebWave.

Sună-ne: +40 771 128 757 sau programează-te la o vizită online:

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

Optic Color F
Oftalmologie
Numar de tel
Oftalmologie Brasov

B-dul SATURN, Nr. 3, Sc. A (în spatele stației de autobuz Gemenii)

Contact optic color

Politica de confidențialitate

Termene și condiții

Politica privind fișierele cookies

Consultații optometrice și oftalmologice

Adaptarea lentilelor de contact

Diagnosticarea și corectarea discromatopsiei

Ochelari pentru corectarea discromatopsiei

Reparații și montaj de ochelari

Blog

OPTICĂ MEDICALĂ BRAȘOV

  1. ro
  2. hu